|
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج کشور:
کارگروه تجارت در کانون هماهنگي دانش و صنعت برنج تشکيل شد
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج کشور:
کارگروه تجارت در کانون هماهنگي دانش و صنعت برنج تشکيل شد
|
|
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج کشور:با توجه به در پيش بودن زمان برداشت برنج، کارگروه تجارت در کانون هماهنگي دانش و صنعت برنج تشکيل شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه گيلان ،و به نقل از روابط عمومي مؤسسه تحقيقات برنج کشور دکتر شهدي کومله با اعلام اينکه از اواخر مردادماه به تدريج برداشت برنج آغاز ميشود،تصريح کرد: تعيين ميزان توليد داخل و پيشبيني مقدار کمبود برنج در کشور بر عهده اين کارگروه خواهد بود تا بتواند شرايط مناسب مقدار دقيق را مشخص کرد.
وي يادآور شد: اين کارگروه براي هريک از سازمانها و دستگاههاي اجرايي، وظايفي را تعيين کرده است تا بر اساس آن نسبت به خريد محصول برنج اقدام کنند.
شهدي کومله تأکيد کرد: در کانون هماهنگي دانش و صنعت برنج، طرحهاي هماهنگي همچون نقشه راه و طرح خودکفايي محصول برنج تهيه شده و به مرحله اجراي نيز داده شده است.
وي اظهار داشت: با توجه به آنکه طرح خودکفايي محصول برنج طرحي جامع و کامل بوده و ميتواند تمام جوانب را پوشش دهد، لازم است بهزودي توسط مسئولان رونمايي شده و به مرحله اجرا درآيد.
شهدي کومله در پايان گفت: طرح خودکفايي برنج که زحمات بسياري براي آن کشيده شده است، نيازمند آن است تا توسط مسئولان مورد حمايت قرار گيرد و بهزودي اجرايي شود.
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج کشور در خصوص بارندگي هاي اخير در گيلان و تاثير آن بر شاليزارها خاطر نشان کرد:بر اساس پيشبينيهاي علمي، اگر سه روز مداوم بارندگي همراه با سردي هوا در اراضي شاليزاري وجود داشته باشد، احتمال پوکي دانههاي برنج افزايش پيدا ميکند و از آنجايي که طي روزهاي اخير چنين شرايطي در استانهاي شمالي حاکم بوده است، احتمال دارد در بخشي از مناطق که خوشههاي برنج در مرحله گلدهي يا آبستني قرار دارند، پوک شده باشند.
دکتر عباس شهدي کومله افزود: البته جاي خوشحالي است که قسمت اعظم شاليزارهاي کشور در اين مرحله قرار ندارند و تنها جزوي از اراضي شاليزاري در مرحله گلدهي است که بايد نسبت به پوک شدن دانههاي برنج هوشيار بود.وي خاطرنشان کرد: مؤسسه تحقيقات برنج کشور در حال بررسيهاي نهايي است تا بتواند اين مناطق را رديابي کرده و به شاليکاران آن هشدارهاي لازم را بدهد.
اين مقام مسئول درباره حمله آفات و بيماريها در شرايط سال جاري که بارندگيها در فصل تابستان نيز ادامه دارد، تصريح کرد: در صورتي که پس از چند روز بارندگي و هواي سرد شاهد گرمي ناگهاني هوا باشيم، احتمال دارد که بيماري بلاست برنج نيز در مزارع شيوع پيدا کند.
شهدي کومله ادامه داد: بيماري بلاست در شرايط آب و هوايي گرم پس از سرماي ناگهاني بروز ميکند و خود را نشان ميدهد.وي يادآور شد: مبارزه شيميايي با بيماري بلاست توصيه ميشود.
شهدي کومله تأکيد کرد: بسياري از ارقام برنج مقاومت نسبي به بيماري بلاست و کرم ساقهخوار دارند. اما ارقامي که اين مقاومت را ندارند، در معرض خطر هستند.وي در پايان اظهار داشت: مبارزه شيميايي با بيماري بلاست در چنين شرايطي توصيه ميشود و از آنجايي که کشاورزان تجربههاي لازم را در زمينه فوق دارند، زمان مبارزه دقيق را تشخيص ميدهند.
|