|
سند راهبردي خودكفايي برنج به زودي رونمايي ميشود
سند راهبردي خودكفايي برنج به زودي رونمايي ميشود
|
|
رييس موسسه تحقيقات برنج كشور گفت: بايد براي افتخار كردن كشاورز زادگان به توليد برنج فرهنگسازي كنيم.
دكتر عباس شهدي كومله در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه گيلان، با اشاره به اينكه نقشه راه نهايي برنج و سند راهبردي خودكفايي برنج تدوين شده است، گفت: اين سند آماده و به استانداري گيلان تحويل داده شده است و به زودي از آن رونمايي ميشود.
وي افزود: با كشت ارقام با سطح عملكرد بالا و توسعه مكانيزاسيون و ديگر راهكارهايي كه براي عملياتي شدن آن تحقيقات لازم در موسسه تحقيقات برنج كشور انجام شده است طي چند سال آينده به راحتي ميتوان به خودكفايي برنج و بينيازي از واردات برنج دست يافت.
دكتر شهدي در خصوص كاهش رغبت جوانان روستايي و كشاورز زادگان به توليد برنج خاطرنشان كرد: كساني كه توليد محصولات استراتژيك را در كشور برعهده دارند از جايگاه مهمي برخوردار هستند و نبايد به اين جايگاه به عنوان يك جايگاه فردي نگريسته شود.
وي گفت: به هر حال كشاورز زادگان با مشكلاتي كه والدينشان در جامعه روبرو هستند نظير دغدغهها و درآمدهاي نه چندان خوب آشنا هستند و به همين دليل است كه علي رغم برخورداري از مهارت در توليد برنج از آينده شغلي خود مطمئن نيستند.
رييس موسسه تحقيقات برنج كشور با بيان اين مطلب كه اقدامات خوبي نظير توسعه مكانيزاسيون و معرفي ارقام جديد صورت گرفته است و به طور كل از رنج توليد برنج كاسته شده است، اظهار داشت: بايد همه دستگاههاي استان براي ارتقاء جايگاه كشاورزان خود را مسوول بدانند و براي مثال براي گرفتن تسهيلات كشاورزي بانكها اعتماد بيشتري نسبت به اين قشر داشته باشند.
وي ادامه داد: در بازديدي كه از كشور ژاپن داشتم عليرغم ارزان بودن برنجهاي خارجي مردم اصرار به كشت بيشتر برنج در اراضي كشور خود داشتند و توليد برنج را در كشور موجب بركت عنوان ميكردند. چنين اعتقاداتي در كشور ما نزد برنجكاران ريشه عميقتري دارد و بايد براي ارتقاء اين فرهنگ بين مردم در استفاده از برنج داخلي تبليغات و اطلاعرسانيهاي گستردهتري صورت بگيرد.
وي تصريح كرد: امروز ديگر نبايد به برنج فقط به عنوان محصول خوراكي نگاه كنيم بلكه صنعت اين محصول ميتواند ارزش افزوده خوبي از توليد برنج را به مردم برساند.
دكتر عباس شهدي كومله گفت: با برنامهريزيهايي كه در كانون صنعت برنج داريم بايد از همه اجزاء برنج استفاده كنيم و از همه مهمتر اينست كه محورهاي كارهاي استانهاي كشاورزي بايد بر محوريت كشاورز باشد.
وي تاكيد كرد: بايد بر ارتقاء جايگاه كشاورزان ريشهاي فكر كنيم تا با حمايت از كشاورزي از اكوسيستم و محيط زيست استان حفاظت كنيم.
|