|
همايش انتقال يافتههاي تحقيقاتي برنج در گيلان
همايش انتقال يافتههاي تحقيقاتي برنج در گيلان
|
|
رئيس موسسه تحقيقات برنج کشور گفت: همايش انتقال يافتههاي تحقيقاتي برنج کشور در تاريخ 21jتا23 آذر جاري در گيلان برگزار ميشود.
به گزارش ايران فستيوال به نقل از خبرگزاري فارس، عباس شهديکومله عصر امروز در جلسه موسسه تحقيقات برنج کشور در رشت، با اشاره به زمان برگزاري همايش انتقال يافتههاي تحقيقاتي برنج، اظهار داشت: اين همايش که قرار بود در تاريخ ? و ? آذر جاري در موسسه تحقيقات برنج کشور برگزار شود به دليل بارش برف و يخبندان در جادههاي کشور به تاريخ ?? و ?? آذر موکول شد. وي در ادامه به اهميت کشت دوم اشاره کرد و افزود: کشت دوم بايد در اراضي شاليکاري گسترش يابد و با توجه به نياز کشور به کشت دانههاي روغني، تحقيقات نشان داده است که کشت کلزا و ديگر دانههاي روغني ميتواند در اراضي شاليزاري مناطق مختلف کشور به عنوان کشت دوم موثر باشد. رئيس موسسه تحقيقات برنج کشور ادامه داد: پس از کشت اين نوع گياهان در اراضي شاليزاري، بايد برنامهريزي دقيق و مناسبي براي پيدا کردن بازار خوب اين محصولات صورت گيرد. شهديکومله گفت: طبق تحقيقات کشت دانههاي روغني، مواد غذايي مورد نياز اراضي شاليکاري را حفظ ميکند.
*افزايش جمعيت موجب تغيير کاربري اراضي شاليزاري دنيا شده است
رئيس موسسه تحقيقات برنج کشور اظهار داشت: افزايش جمعيت و نياز به ساخت و ساز موجب شده تا بخشي از شاليزارها در ايران و دنيا تغيير کاربري پيدا کند. وي ادامه داد: لازم است تغيير کاربريها داراي عدد معقولي باشد و در اين راستا در نقشه راه برنج اين موارد نيز ديده شده است. شهديکومله با بيان اينکه در حال حاضر ??? هزار هکتار از اراضي کشور به زير کشت شالي رفته است، خاطرنشان کرد: بايد تلاش شود در سالهاي آينده تغيير کاربري در اين اراضي در کمترين حد خود نگه داشته شود. وي ابراز داشت: براي اجرايي شدن نقشه راه برنج يک پروسه زماني سه تا چهار ساله پيشبيني شده و هزينههاي آن نيز توسط هر يک از دستگاههاي مرتبط با برنج تامين ميشود.
*شخم اراضي کشاورزي آفات را از بين ميبرند
رئيس موسسه تحقيقات برنج کشور بيان داشت: پس از برداشت محصول برنج و به دنبال آن استقبال بينظير شاليکاران از کشت راتون، اين اراضي ميتواند به عنوان کشت دوم نيز مورد استفاده قرار گيرد. وي درباره شاليکاراني که کشت دوم را آغاز نکردهاند، گفت: بايد براي آنکه ذخيره آب در سفرههاي آبهاي زيرزميني براي سالهاي آينده حفظ شود، نسبت به شخم اراضي خود اقدام کنند. شهديکومله افزود: شخم اراضي شاليزاري علاوه بر آنکه آب را در لايههاي مختلف زمين حفظ ميکند، آفات و بيماريها را نيز از بين ميبرد. به گفته وي، استفاده از تريتيکاله و کلزا ميتواند در اراضي شاليکاري عملکرد مناسبي را حاصل کند. اين مسئول تصريح کرد: کشت شبدر نيز ميتواند به عنوان يکي ديگر از محصولات کشت دوم در ارضي شاليزاري کاربرد داشته باشد.
|