|
كاهش هزينههاي توليد كشاورزي با توسعه مكانيزاسيون
رييس مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي:
ضريب مكانيزاسيون كشاورزي17/0اسببخار در هكتار از برنامه چهارم عقب است
|
|
رييس مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي با اشاره به اينكه درحال حاضر ضريب مكانيزاسيون كشاورزي 01/1 اسب بخار در هكتار است، ادامه داد: در مقايسه با برنامه چهارم توسعه كه رسيدن به 18/1 اسب بخار در هكتار هدفگذاري شده بود ضريب مكانيزاسيون كشاورزي كشورمان 17/0 اسب بخار در هكتار عقب است و اين رقم نشاندهندهي عدم تحقق 5/14 درصدي هدف برنامه چهارم در توسعه مكانيزاسيون است.
مهندس پاكنژاد در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، تصريح كرد: بحث توسعه ضريب مكانيزاسيون از آنجا اهميت پيدا ميكند كه بطور متوسط 30 تا 40 درصد هزينههاي توليدي در محصولات مختلف كاهش مييابد.
وي با بيان اينكه در شش ماهه سال جاري حدود سه هزار و 356 دستگاه تراكتور و كمباين براي بخش كشاورزي تامين شده است، ادامه داد: مجموعا تاكنون در بخش كشاورزي 496 هزار و 396 دستگاه تراكتور و كمباين تامين شده است.
او همچنين با اشاره به اينكه در شش ماهه سال جاري 40 دستگاه ماشينهاي الگويي به استانها تحويل داده شده است، گفت: تاكنون در مجموع يك هزار و 460 دستگاه ماشينهاي الگويي به استانهاي كشور تحويل دادهايم ضمن اينكه طي همين مدت (6ماهه سال جاري) 17 مورد واحد مكانيزاسيون ايجاد شده است كه در مجموع تعداد اين واحدها به يك هزار و 146 مورد ميرسد.
پاكنژاد پيگيري، تحويل، نصب و راهاندازي ماشينهاي الگويي و تخصيص آنها به استانها در سال گذشته و بررسي عملكرد ماشينهاي الگويي در استانهاي مختلف را برخي از فعاليتهاي مركز توسعه مكانيزاسيون ذكر كرد و افزود: مجوز خريد سه دستگاه ماشين الگويي كاشت ميني تيوبر سيبزميني، سرشاخه خردكني موز و شيكر برداشت گردو براي استانهاي آذربايجان غربي، سيستان و بلوچستان و كردستان نيز صادر شده است.
رييس مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي ادامه داد: اطلاعرساني درباره اجباري شدن اجراي استانداردهاي پره ديسك و نصب علائم ايمني بروري ماشينها و ادوات كشاورزي و تعيين شاخص مكانيزاسيون امور دام و شيلات و منابع طبيعي با استعلام از مراكز استانها و مراكز دانشگاهي نيز از ديگر اقداماتي است كه توسط مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي انجام ميشود.
پاكنژاد با اشاره به اهداف كيفي برنامه پنجم توسعه در بخش توسعه مكانيزاسيون بخش كشاورزي، اظهار كرد: تامين ماشينهاي كشاورزي كافي و مناسب از داخل و خارج براي توليد محصولات اساسي، استفاده بهينه از ماشينهاي كشاورزي موجود با گسترش خدمات فراگير فروش، هدفمندكردن حمايتها بهمنظور توسعه مكانيزاسيون در توليد محصولات اساسي و حمايت و تقويت تشكلهاي مكانيزاسيون و ...، اهداف كيفي برنامه پنجم توسعه در بخش توسعه مكانيزاسيون كشاورزي محسوب ميشوند.
|