|
معرفي 4 رقم برنج جديد در سال جاري
عضو هيات علمي موسسه تحقيقاتي برنج:
امسال بيش از دو ميليون تن برنج سفيد در كشور توليد ميشود
|
|
عضو هيات علمي موسسه تحقيقات برنج كشوراز معرفي دو رقم برنج هيبريد در سال جاري خبر داد و گفت: امسال همچنين با بكارگيري اشعه گاما بر روي ارقام بومي، چهار رقم برنج را معرفي خواهيم كرد.
دكتر غلامرضا خانكشيپور در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار كرد: مقداري از دو لاين برنج هيبريد در اختيار كشاورزان قرار گرفته تا در مزارع خود كاشته و نتايج را به ما اعلام كنند و پس از آن چنانچه اين ارقام ارزش معرفي داشته باشند سيكل نام گذاري را طي خواهند كرد.
وي با اشاره به اينكه امسال خوشبختانه با بارندگيهاي صورت گرفته مشكلي در توليد نخواهيم داشت، ادامه داد: البته اين وضعيت به معناي استفاده بيرويه از آب در بخش كشاورزي نيست بلكه بايد الگوي مصرف آب رعايت شود و بايد در اين زمينه به كشاورزان آموزشهاي لازم داده شود تا از هرز دادن آبها جلوگيري كنند و البته لايروبي انهار نيز به شكل بسيار مناسبي ازطريق بخش اجرا صورت گرفته و در سطح وسيعي نيز چاههاي آب بسياري در منطقه زده شده است.
اين عضو هيات علمي موسسه تحقيقات برنج كشور، با اشاره به اينكه امسال همچون سالهاي گذشته توليد بيش از دو ميليون تن برنج سفيد را براي كشورمان پيشبيني ميكنيم، ادامه داد: البته اميدواريم امسال همچون سالهاي خوب برداشت، بتوانيم به توليد دو ميليون و300هزار تن دست يابيم.
خانكشيپور با اشاره به نشاء زودهنگام برنج نيز تصريح كرد: به دليل وضعيت آب و هوايي و پيشبيني خشكسالي كه براي امسال پيشبيني شده بود، از برنج كاران خواسته شد كه تاريخ كشت خود را جلو بياندازند بدون اينكه از نظر گلدهي محصول خود دچار مشكل شوند كه عدهاي اين اقدام را انجام دادند.
وي اضافه كرد: سرماي پي در پي باعث شد يكسري از خزانهها به دليل حوادث قهري يا عدم مديريت زراعي دچار خسارت شوند كه البته به دليل بيمه بودن محصولشان خسارت آنها جبران شد.
خانكشيپور با بيان اينكه در همه نقاط برنجخيز، كشاورزان همزمان شروع به كاشت برنج نميكنند، افزود: هرمنطقه به فراخور شرايط خود زمان كاشت محصول را دريك زمان غيرمشخص آغاز ميكند و توصيه موسسه اين بود كه كشاورزان 10 روز زودتر از آغاز فصل نشاء برنج در منطقهي خود اقدام به كشت كنند و اينگونه نيست كه همه كشاورزان همزمان و در يك زمان مشخص نشاء برنج را آغاز كنند.
اين عضو هيات علمي موسسه تحقيقاتي برنج كشور تصريح كرد: ريسك و هزينه نشاء برنج بسيار كمتر از خسارتي است كه ممكن است كشاورزان پس ازكشت محصول و در پايان فصل به دليل خشكسالي ومسايل با آن مواجه شوند.
|